Tornar enrere

Universitat Autònoma de Barcelona

Cerdanyola del Vallès

Universitat pública creada el 1968
Campus residencial a 30 km. de BCN
Més de 5.000 estudiants de màster
145 másters oficials
44 màsters oficials 100% en anglès
1a universitat espanyola en l'àmbit de l'Educació

Campus residencial a 30 minuts de Barcelona

Fundada fa 50 anys als afores de Barcelona, la Universitat Autònoma (UAB) és una universitat generalista situada a 30 minuts de la capital catalana per carretera o en ferrocarril. Va ser creada seguint el model anglosaxó de concentrar els estudis d'una universitat en un únic campus.

El campus de Bellaterra (dins del municipi de Cerdanyola del Vallès) té 260 hectàrees d'extensió (de les que 80 són de bosc). Aquest recinte, on s'ubiquen totes les facultats i escoles de la UAB i on s'imparteix el gruix dels estudis que la universitat oferta, inclou més de 800 vivendes (la major part apartaments), al voltant de les quals s'han anat creant serveis per als residents i la comunitat universitària.

Prop de 6.000 estudiants de màsters

El curs 2022-2023 es van matricular més de 27.000 estudiants de grau, més de 3.000 de màsters oficials (un 35% estrangers) i uns 2.300 de màsters de la pròpia universitat (44% estrangers).

A la seva oferta de postgrau hi té actualment 145 màsters oficials, dels què 44 s'imparteixen totalment en anglès.

La UAB comptava el 2022 amb uns 4.200 docents i investigadors, dels quals 397 procedien de fora d'Espanya.

Àrees destacades

L'Autònoma va ser una de les primeres universitats espanyoles en crear una facultat de Biociències, àmbit en què ofereix titulacions úniques.

Node de recerca

El 2009 el Ministeri d'Educació del Govern espanyol va concedir a la UAB la qualificació de Campus d'Excel·lència Internacional (un reconeixement que havia de comportar l'atorgament de fons econòmics addicionals a les millors universitats espanyoles ) per un projecte consistent a crear un gran node de coneixement, involucrant-hi diferents centres de recerca, a l'àrea del campus de Bellaterra.