Tornar enrere

Universitat de Barcelona

Barcelona

La universitat més gran de BCN
150 màsters oficials i 270 de propis
5.500 estudiants a màsters oficials
Més de 10.000 matriculats a postgraus
Rànquing QS: 32a en Anatomia i Fisiologia
Rànquing ARWU: 75a en Medicina i Salut

La universitat amb més estudiants de Catalunya

La Universitat de Barcelona (UB), fundada el 1450, ha estat en la pràctica, tot i haver tingut una trajectòria discontínua, l'única universitat existent a Catalunya des de mitjans del segle XIX fins al 1968, l'any en què es va refundar la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

De titularitat pública, té actualment més de 60.000 estudiants, 15.000 dels quals a másters i programes de postgrau, cosa que la converteix en la més gran del sistema universitari català.

150 màsters oficials

L'oferta formativa de la UB inclou més de 150 màsters oficials i uns 270 màsters propis.

Les facultats d'Economia i Empresa, Geografia i Història, Educació, Dret i Medicina i Ciències de la Salut són les que ofereixen un major nombre de màsters oficials.

L'oferta de grau

El gruix dels estudiants de la UB (més de 43.000) cursa estudis de grau. Les seves facultats i escoles ofereixen, el curs 2018-2019, 73 estudis de grau, incloent-hi 12 dobles titulacions.

La major oferta es concentra a la branca de Ciències Socials i Jurídiques. Els graus de Medicina, que s'imparteixen als centres situats als hospitals Clínic i de Bellvitge, són els estudis que reben més sol·licituds d'ingrés del sistema universitari català.

Presència als rànquings

El rànquing QS conclou en la seva última edició que la formació que s'imparteix a la UB en les àrees d'Anatomia i Fisiologia; Infermeria; Farmàcia i Farmacologia; Medicina; Ciències Mediambientals; Física i Astronomia; Arqueologia; Art i Disseny; Lingüística; Filosofia; Antropologia, i Esports, destaca per la seva qualitat entre l'oferta universitària espanyola.

Les disciplines més ben situades són Anatomia i Fisiologia (a qui atorga el 32è millor lloc del món), Arqueologia (37) i Filosofia (42).

L'Academic Ranking World (ARWU) assenyala que els estudis relacionats amb Medicina Clínica i Farmàcia són els més potents, tot i que també situa la UB entre les primeres 200 universitats a les classificacions de Ciències Naturals i Matemàtiques, Ciències de la Vida, Química i Física.

L'últim rànquing del Times Higher Education (THE) col·loca la UB al tercer lloc del podi de les universitats espanyoles.