Tornar enrere

Universitat de Barcelona

Barcelona

La universitat més gran del sistema universitari català
Més de 170 màsters oficials i prop de 400 de propis
5.500 estudiants cursen màsters oficials
10.000 matriculats a màsters propis i cursos de postgrau
Rànquing ARWU: en els 100 primers llocs en 5 àmbits
Rànquing THE: a la 152a posició mundial

La universitat amb més estudiants de Catalunya

La Universitat de Barcelona (UB), fundada el 1450, tot i haver tingut una trajectòria discontínua, ha estat, en la pràctica, l'única universitat existent a Catalunya des de mitjans del segle XIX fins al 1968, l'any en què es va refundar la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

De titularitat pública, té actualment més de 60.000 estudiants, 15.000 dels quals a màsters i programes de postgrau, cosa que la converteix en la més gran del sistema universitari català. Més de 6.300 professors imparteixen docència o fan recerca a la UB.

Més de 170 màsters oficials, en la pràctica

L'oferta formativa de la UB inclou més de 170 màsters oficials i prop de 400 de propis.

Les facultats d'Economia i Empresa, Biologia i Educació són les que ofereixen un major nombre de màsters oficials.

L'oferta de grau

El gruix dels estudiants de la UB cursa estudis de grau (més de 41.000). Les seves facultats i escoles ofereixen, el curs 2023-2024, 73 estudis de grau i una vintena de dobles titulacions.

L'oferta més gran es concentra a les branques de Ciències Socials i Jurídiques i Ciències de la Salut. Els graus de Medicina, que s'imparteixen als centres situats als hospitals Clínic i de Bellvitge, són els que reben més sol·licituds d'ingrés del sistema universitari català.

Presència als rànquings

En l'edició del 2023, l'Academic Ranking of World Universities de Shanghai (ARWU) situa a la UB a la franja de les 200-300 millors universitats del món. Les millors posicions les ocupen els estudis de les àrees de Medicina Clínica, Salut Pública, Ciències Biològiques, Infermeria, Física i Farmàcia, als quals classifica entre els 100 més destacats del seu àmbit en l'oferta internacional.  

De la mateixa manera que fa l'ARWU, l'últim rànquing del Times Higher Education (THE) atorga a la UB el primer lloc del podi de les universitats espanyoles, a qui posiciona al 152è lloc del món. 

El rànquing Quacquarelli Symonds (QS) col·loca a la universitat en el número 164 de la classificació mundial.