Tornar enrere

Universitat Oberta de Catalunya

Barcelona (seu central)

Fundada el 1995
Prop de 80.000 graduats des de la seva creació
El 80% dels seus 73.000 estudiants treballa
Té estudiants a més de 130 països
Ofereix 56 màsters oficials
Programa 15 màsters propis

Un centre públic amb gestió privada

Creada el 1995, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ofereix estudis online de grau, màster i formació contínua, la gran majoria dels quals es poden cursar tant en català com en castellà. El curs 2018-2019 comptava amb uns 73.000 estudiants i el 80% d'ells compaginava feina i estudis. Des de que la UOC es va fundar, s'hi han graduat 77.950 persones.

Es tracta d'un centre públic que la Generalitat gestiona a través d'un patronat integrat per representants dels sectors públic i privat. Compta amb un pressupost que es nodreix principalment de l'import de les matrícules (els preus es regulen anualment per decret) i, subsidiàriament, de recursos públics (una quarta part).

Més de 55 màsters oficials

El gruix de l'oferta de 56 màsters oficials de la UOC es concentra en les àrees d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació (un total de 12, tot i que 4 són interuniversitaris); Economia i Empresa (11 programes, un d'interuniversitari); Psicologia i Ciències de l'Educació (9, un interuniversitari); Ciències de la Salut (5 programes) i Dret i Ciència Política (5, un d'interuniversitari). L'oferta educativa de la UOC també inclou 15 màsters propis.

Tres centres de recerca especialitzada

La universitat compta amb tres centres de recerca especialitzats en l'estudi d'internet i dels efectes de la interacció de les tecnologies digitals amb l'activitat humana (IN3); la innovació en l'aprenentatge en línia (eLearn Center), i l'ús de les tecnologies digitals en benefici de la salut (eHealth Center).