Tornar enrere

Universitat Ramon Llull

Barcelona

La universitat privada més gran de Catalunya

Fundada el 1991, la Universitat Ramon Llull (URL) és la universitat privada de Catalunya amb més estudiants, prop de 20.000 entre els matriculats a estudis de grau, postgrau i formació contínua.

D'inspiració humanista i cristiana i estructura federal, està integrada per 7 institucions que ofereixen estudis superiors (algunes de les quals des de fa més de 100 anys, com l'Institut Químic de Sarrià -IQS- o La Salle), tres instituts universitaris i un centre adscrit. Blanquerna, fundada el 1948, i Esade, també formen part de la URL.

Més de 3.000 estudiants de fora d'Espanya

Els centres d'aquesta universitat imparteixen mig centenar de graus i prop de 100 màsters, entre programes oficials i propis, a banda de 12 doctorats. Més de 3.100 estudiants són estrangers. La meitat procedeixen de la resta d'Europa i una quarta part d'Amèrica del Sud. El percentatge de matriculats foranis supera el 40% en els estudis de postgrau.

Campus d'Excel·lència Internacional

El Ministeri d'Educació del Govern espanyol va concedir el 2011 la qualificació de Campus d'Excel·lència Internacional a la URL, que va concórrer a la convocatòria en aliança amb les universitats de Deusto i Comillas.